Bijenvolken en koninginnen

Voor 2024 is alles gereserveerd. Niets meer beschikbaar.

Bestel bijenvolken en/of -koninginnen (klik hier)

Bijenvolken en koninginnen worden opgehaald op onze imkerij te Zottegem. GEEN VERZENDING, ALLEEN AFHALING VAN BIJENVOLKEN EN KONINGINNEN. 

Onbevruchte koninginnen zijn beschikbaar vanaf mei tot eind juli. Bevruchte van mei tot eind september. Bijenvolken zijn beschikbaar vanaf mei tot eind september. Mochten er op een bepaald ogenblik niet genoeg bijenvolken of koninginnen beschikbaar zijn, dan kunnen ze afgehaald worden in volgorde van bestelling. Wie dus tijdig bestelt, is steeds zeker van een vroege levering.

Wij doen al vele jaren aan selectie en teelt van bijen en werken daarbij samen met andere grote, professionele telers in heel Europa. Hoe groter de pool waaruit je kan selecteren, hoe beter de resultaten zijn. Samengevat zorgen we voor bijen waar weinig werk aan is. Bijen die zelfstandig kunnen functioneren zonder dat de imker er constant achteraan moet zitten. En waar het makkelijk aan werken is. 'Keep it simple' is dan ook niet voor niets onze lijfspreuk. We selecteren daarbij op :

- vitale bijen, in goede gezondheid en robuust, makkelijke overwintering

- zachtaardigheid

- raamvastheid (niet opvliegen als je de bijenkast opent en rustig op de raten blijven zitten)

- zwermtraagheid

- productiviteit (veel honing)

- goede vruchtbaarheid : grote volken 

- vroege voorjaarsontwikkeling 

- Veel stuifmeel verzamelen en opslaan

We werken hoofdzakelijk met Buckfastbijen en verkopen alleen Buckfastbijen. Daarnaast hebben we ook Ligustica- en Carnicabijen.

Al onze bijenvolken zitten op Belgische simplexkasten. Wij bieden dan ook geen andere kasttypes (Dadant, Langstroth, enz...) aan.

Op zoek naar een bijenvolk op 6 ramen simplex met een jonge, gemerkte F1-koningin ? Wij kweken al onze volken en koninginnen zelf. Het zijn gezonde, sterke, vruchtbare, productieve, zwermtrage en zachtaardige volken. Onze bijen worden jaarlijks getest op Amerikaans Vuilbroed via Sciensano en zijn er vrij van.

Bijenvolken kunnen afgehaald worden op afspraak en worden geleverd volgens chronologische volgorde van bestelling. De volken zitten steeds in een handige simplexkast of warrébak (we werken alleen met deze 2 kasttypes, niet met andere maten). Deze bijhorende kasten worden niet teruggenomen, maar kunnen door de koper nog vele tientallen jaren verder gebruikt worden.

Prijzen :

- 180 euro voor een volk op 6 ramen simplex (met inbegrip van een gemerkte F1-koningin geboren in 2024, en met inbegrip van de geverfde styropor-zesraamskast ter waarde van 50 euro). 

- Gemerkte, onbevruchte buckfastkoninginnen : 15 euro (vanaf 1 mei tot 1 augustus wekelijks beschikbaar)

- Gemerkte, bevruchte buckfastkoninginnen : 35 euro (vanaf 1 juni tot 1 oktober constant beschikbaar)

Bestel bijenvolken en/of -koninginnen (klik hier)