1 miljoen dahlias voor bijen : plant je mee ?

 Bestel dahlia's (klik hier)           

Bijen halen regelmatig de pers omwille van de grote sterfte van bijenvolken. Veel mensen vragen zich af of ze zelf de bijen kunnen ondersteunen in eigen (sier)tuin. Inderdaad. Door meer bloemen te planten. Een heel interessante soort is de dahlia.                                   

Dahlia's zijn prachtig. Ze bloeien van juli tot november. Vele mensen houden ervan. 

Niet alleen mensen. Ook vlinders, hommels en bijen. Dahlia’s hebben de maximale drachtwaarde : 5/5, zowel voor nectar als stuifmeel. Tenminste de enkelbloemige varianten. Want de sterk veredelde dubbelbloemige pomponnetjes staan alleen mooi te wezen. Nut voor vlinders en bijen hebben ze niet meer. De nectarklieren en stuifmeeldraden zijn vervangen door bloemblaadjes.

De enkelbloemige soorten vind je niet zo makkelijk in de winkel. Nochtans zijn ze even mooi als andere dahlia's. Vandaar deze actie. Mochten we er nu samen vele duizenden van planten. 1 dahlia-plant brengt jaarlijks al snel 100 of meer stevige bloemen voort. 10.000 dahlia's kunnen dus 1 miljoen of meer bloemen opleveren.

Je plant best in de tweede helft van mei. Ze bloeien van juli tot november. Ieder jaar weer. 

Daarom deze actie : 1 miljoen dahlia's voor bijen. Enkelbloemige dahlia's ! Plant jij ook mee ? En nodig al je (tuin)vrienden uit om ook mee te doen. Bestel samen, zo blijven de verzendkosten laag. 

Campagne : organiseer je eigen ‘goede doel’-actie met onze enkelbloemige dahlia’s

Vele scholen en verenigingen organiseren jaarlijks een verkoop van koeken, wafels of ander snoep ter financiering van hun activiteiten.

Waarom niet eens iets anders verkopen ? Misschien vind je wel meer kopers.

Onze enkelbloemige dahlia’s zijn daartoe ideaal : niet alleen mooi en nuttig, maar ze passen in ieders tuin. Zelfs in een bloempot.

En je loopt geen enkel risico : je neemt alleen af wat je verkocht krijgt. Met als gevolg een mooie opbrengst voor de goede-doel-actie van je school of vereniging. Dat is pas een win-win, voor jouw eigen goede doel en voor de bijen.

Contacteer ons om verder af te spreken over de voorwaarden : info@bijenvriend.be of 0470/76.43.54 (ook whatsapp)

Hoogtepunt actie : de 'Week van de Bij' van 28 mei tot en met 4 juni.

De actie loopt tot begin juni. Met als hoogtepunt de 'Week van de Bij', die dit jaar als thema heeft 'Bed and Breakfast voor bijen'.

De enkelbloemige dahlia is de ideale bijenbreakfast voor de siertuin.

Meer info over de 'week van de bij' : https://www.vlaanderen.be/week-van-de-bij/over-de-campagne

Lage prijzen : 2 € per dahlia. 20 stuks voor 30 euro (1,5 euro dus).

De aangeboden soorten kun je zien door op 'overzicht en bestellen dahlia's' te klikken.

Algemene info :

Planttijd : mei - begin juni, van zodra de vorst definitief verdwenen is. In maart-april kun je al in pot planten (binnenshuis of in serre)

Bloeitijd : juli - november

Standplaats : volle zon of halfschaduw

Plaats : zowel volle grond als pot

Kan als snijbloem gebruikt worden.

Plantafstand : 30 cm

Plantdiepte : 5 cm

Leverwijze : bloembol in verpakking (bestaande uit veel verschillende 'deelknollen').

Voor de vorst aanbreekt (november), terug uitgraven en vorstvrij overwinteren of afdekken in volle grond (met bladeren of stro) zodat ze niet bevriezen.

De dahlia's worden verstuurd per post of afgehaald. Wij verzenden dagelijks.

Je kan ook afhalen : iedere zaterdag van 10 tot 12 h te Zottegem, Haringsveldweg 3 (imkerij De BijenVriend). Afhalen op een ander moment kan ook, afspraak per telefoon of mail.

Bestel dahlia's (klik hier)