DAHLIA'S EN ANDERE BLOEMBOLLEN

Webshop bloembollen (klik hier)           

Welke zijn de beste dahlia's voor bijen ?                                   

Dahlia's zijn prachtig. Ze bloeien van juli tot november. Vele mensen houden ervan.

Niet alleen mensen. Ook vlinders, hommels en bijen. Dahlia’s hebben de maximale drachtwaarde : 5/5, zowel voor nectar als stuifmeel. Tenminste de enkelbloemige varianten. Want de sterk veredelde dubbelbloemige pomponnetjes staan alleen mooi te wezen. Nut voor vlinders en bijen hebben ze niet meer. De nectarklieren en stuifmeeldraden zijn vervangen door bloemblaadjes.

De enkelbloemige soorten vind je niet zo makkelijk in de winkel. Vandaar deze actie. Sommige soorten zijn in België alleen exclusief te vinden via onze actie.

Je plant best eind april-begin mei., zodat ze pas uitkomen na de laatste vorst. Ze bloeien van juli tot november. Ieder jaar weer.

Campagne : organiseer je eigen ‘goede doel’-actie met onze enkelbloemige dahlia’s

Vele scholen en verenigingen organiseren jaarlijks een verkoop van koeken, wafels of ander snoep ter financiering van hun activiteiten.

Waarom niet eens iets anders verkopen ? Misschien vind je wel meer kopers.

Onze enkelbloemige dahlia’s zijn daartoe ideaal : niet alleen mooi en nuttig, maar ze passen in ieders tuin. Zelfs in een bloempot.

En je loopt geen enkel risico : je neemt alleen af wat je verkocht krijgt. Met als gevolg een mooie opbrengst voor de goede-doel-actie van je school of vereniging.

Contacteer ons om verder af te spreken over de voorwaarden : info@bijenvriend.be of 0470/76.43.54 (ook whatsapp)

Hoogtepunt actie : de Tuindagen van Beervelde (12/13/14 mei 2023)

De actie loopt vanaf februari tot en met mei. Met als hoogtepunt de Tuindagen van Beervelde op 12/13/14 mei 2023.

Deze gerenommeerde tuinbeurs in het Park van Beervelde wordt in 2023 georganiseerd met als thema : ‘Flower Power’. En wat is de echte power van de flowers ? Juist, hun nectar en stuifmeel, energie voor bijen en vlinders. Deze tuinbeurs is dus hét ideale hoogtepunt van deze campagne. De BijenVriend zal deze mooie, enkelbloemige dahlia’s daar dan ook massaal aanbieden aan de tuinliefhebbers. Wil je zeker zijn dat sommige soorten tegen dan nog beschikbaar zijn ? Bestel nu reeds en kom ze afhalen op de tuindagen.

Lage prijzen : zie per soort op de knop 'overzicht en bestellen dahlia's'.

De aangeboden soorten kun je zien door op 'overzicht en bestellen dahlia's' te klikken.

Algemene info :

Planttijd : eind april - mei, van zodra de vorst verdwenen is. In maart kun je al in pot planten (binnenshuis of in serre)

Bloeitijd : juli - november

Standplaats : volle zon of halfschaduw

Plaats : zowel volle grond als pot

Kan als snijbloem gebruikt worden.

Plantafstand : 30 cm

Plantdiepte : 5 cm

Leverwijze : bloembol in verpakking (bestaande uit veel verschillende 'deelknollen').

Voor de vorst aanbreekt (november), terug uitgraven en vorstvrij overwinteren of afdekken in volle grond zodat ze niet bevriezen.

De dahlia's kunnen verstuurd worden per post of afgehaald. Wij verzenden dagelijks, behalve als het vriest om te verhinderen dat ze vorstschade oplopen terwijl ze onderweg zijn.

Je kan ook afhalen : iedere zaterdag van 10 tot 12 h te Zottegem, Haringsveldweg 3 (imkerij De BijenVriend). Afhalen op een ander moment kan ook, afspraak per telefoon of mail.

Bestel dahlia's en andere bloembollen (klik hier)