Frozen honey, een trendy en gezonde delicatesse

Gepubliceerd op: 2021-08-01

Nog nooit van frozen honey gehoord ? Dan ben je duidelijk niet meer van de jongsten en heb je ook geen tieners in huis rondlopen. Want frozen honey of gewoonweg bevroren honing is momenteel dé hype op TikTok. Tok, wat ? Ja, TikTok, het sociaal netwerk waar tieners en jongeren korte video’s uitwisselen. Met wat passende muziek erbij. En waar geregeld nieuwe trends opduiken.

Op TikTok deelt iedereen vandaag de dag zijn versie van hoe je de beste frozen honey maakt. Het toffe eraan is dat het heel eenvoudig te fabriceren is. En dit zonder chemische brol die meestal in snacks zit.

Laten we je niet langer in spanning houden.  Hoe frozen honey te maken ? Simpel : zet een knijpflesje met lopende honing enkele uren in de diepvries. Honing bevriest niet zoals water, maar wordt wel koud en steviger. Het resultaat is een verfrissende, zoete snack voor op warme dagen.  Hemelse smaak vinden mijn kinderen. En ikzelf. Net als alle tiktokkers.

Natuurlijk moet je niet een heel knijpflesje ineens opeten. Honing eet je met verstand. Een of enkele happen en terug de diepvries in, voor morgen. Vind je hem wat te hard, enkele minuten op kamertemperatuur en hij wordt onmiddellijk zachter.

Als imkers hebben we het voordeel dat we over onze eigen bijen beschikken. Effe honing slingeren. Niet roeren en laten kristalliseren zoals gebruikelijk, maar onmiddellijk in knijpflesjes doen en de diepvries in. Meteen beschikken we over de meest trendy snack van het moment. Puur natuur, zonder enige toevoeging. Hemelse smaak. Genieten maar.

Terug naar blogoverzicht